Prentenboek
Kleren genoeg!

Eloise van Oranje

Het verhaal

‘En nu weg met al die kleren!’ De moeder van Vivian is het zat. De kasten puilen uit, maar Vivian blijft maar nieuwe kleren bestellen. Begrijpt Vivian wat de gevolgen daarvan zijn? En wat gebeurt er als ze opeens een T-shirt van vroeger met herinneringen aan haar opa in de kledingkast tegenkomt?

Een verhaal over duurzaam omgaan met kleding met aandacht voor de werkomstandigheden van kledingarbeiders in fabrieken.

Boek Eloise Klik hier om het boek in te zien

Eloise: ‘Met mijn boek vraag ik aandacht voor het belang van duurzaam omgaan met kleding. Probeer bijvoorbeeld tweedehands kleren te kopen. Er is zoveel leuke kleding om uit te kiezen die anders niet meer gedragen wordt.’

Over Eloise van Oranje - auteur

Eloise van Oranje bracht haar jeugd door in Brussel. Nu studeert ze aan de Hoge Hotelschool in Amsterdam. Ze geeft haar volgers op Instagram en TikTok een kijkje in haar privéleven en is open over hoe ze zich voelt en wat haar bezighoudt. Zo is ze gek op mode en shopt ze haar items het liefste vintage.

Over Noëlle Smit - illustrator

Noëlle Smit illustreerde vele kinderenboeken die in meer dan tien talen vertaald zijn. In 2011 won het boek Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit de prijs Prentenboek van het jaar. In 2021 kreeg ze de Zilveren Penseel voor Vuilnisvarkens Job en Bob.