Goed doel
Het Vergeten Kind


100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen.

Wat is er aan de hand?

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Dit is het doel van Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Ons doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

Meer weten over Het Vergeten Kind? Kijk op hetvergetenkind.nl.

Kom in actie met je school of je eigen klas!

Er zijn allerlei manieren om mee te helpen, samen met je hele school, met je eigen klas of gewoon zelf! Zo kun je bijvoorbeeld aandacht vragen voor het werk van Het Vergeten Kind door middel van een spreekbeurt of een werkstuk. Je kunt ook met je klas een actie organiseren zoals een sponsorloop of een high tea en de opbrengst doneren aan Het Vergeten Kind.

Geweldig als je ook meedoet!

Spreekbeurt


Alles voor een werkstuk of spreekbeurt.

meer informatie

Lespakket


Bespreek onze thema's in de klas.

bekijk lesmateriaal

Kom in actie


Start een actie voor Het Vergeten Kind.

naar het actieplatform

Sponsorloop


Kom sportief in actie met je school of klas

meer informatie

Meer weten over hoe je Het Vergeten Kind kunt steunen? Kijk op hetvergetenkind.nl.